Geocaching

Poslední články

Nahodna fotografie

Kejsi
Kejsi
Czech Wood Geocoin

Anketa

Který typ cache vám nejvíce chybí?

Abyste mohli hlasovat, musíte být přihlášený.

Ads

RSS vlákna na stránce

RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Downloady
RSS - Fórum
RSS - Obrázky
RSS - Odkazy

Přilášení

Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.

Kdo je On-line

· Mudlové On-line: 4

· Kačeři On-line: 0

· Registrovaní členové: 501
· Nejnovější člen: AHA

Keskoměrka

Keškoměrka

Vyhledávání

Kalendar

<< Zari 2010 >>
Po Ut St CT Pa So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Narozeniny

Dnes se nikdo z nas nenarodil.

Shoutbox

Abyste mohli přídávat zprávy do shoutboxu, musíte být příhlášený.

07/09/2010 10:46
Objevil se tu nevyzpytatelný šotek. To asi Mafie řádila. Tak znovu. K Emitomům vše nejlepší ke geonarozeninám

07/09/2010 09:35
Vše nej... do dalších geocach.let!

06/09/2010 18:27
V sobotu 11.9. v Protivíně start turistické Cesty k Protivínu. Kolo 20 a 50, pěší 15 km. Start 7:30-9:30 náměstí.

06/09/2010 15:16
Děcka, děkuju za gratulace. Ani sem si to neuvědomil a možná je to tak lepší. Jinak bych to v pátek asi oslavil mnohem více. Smile Díky.

05/09/2010 19:35
Chemik se narodil? To jsem prošvih! :-O Hujaja!

05/09/2010 07:51
Emrysovi vše NEJ!

05/09/2010 00:15
Jak jinak, opět opožděně, tentokrát o celých 15 minut po dvanácté. Gratulace Chemikovi a také i dnešnímu oslavenci Emrysovi !!!

04/09/2010 23:21
hmm,Chemíček má nááározky tak hurá,hurá,hurá.
..

04/09/2010 19:50
Dnes v 11 hodin si své ANO řekli Honza a Kristýna z teamu Liskin.

04/09/2010 14:30
ctvrtletni hlasování o nejhezčí Jihočeskou keš roku 2010 bylo prave spusteno, dostanete se tam pres clanek v novinkach

Archív shoutboxu

Číst diskuzi

Tisk diskuze
GCvote - jiné hodnocení kešek
sHpy00n
#21 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 12:19

Příspěvek: 34
Založený: 15.03.09

pavlikVB napsal:
sHpy00n napsal:
projdi prosim jestli preklad, odpovida, frazovani jestli je v poradku a hlavne stupnice hodnoceni...

Možná bych změnil:
"Minimum vote count:" = "Minimální počet hlasů"

Pokud by se vešlo, tak způsob výpočtu:
"Mean" = "Aritm. průměr"
"Median" = "Střední hodn."

"sorted sidebar" = "stupňuváno od nejlepších" a nebo jen "řazení" a do vyskakovací bubliny dopsat podrobnější popis; podobně i u ostatních zaškrtávátek, kde není popis zcela jasný.

Ohledně těch hvězdiček: Smile
1. "dík za bod"
2. "slabý průměr"
3. "stojí za to vidět"
4. "skvělá"
5. "výstavní kousek"

tak upraveno. tedy fraze prvni casti. popisy do bublin asi az odpoledne. jsem tu jen na skok. hvezdickam je treba jeste priradit vyjadreni pro pulky.

1. "dík za bod" (nevyhovující odpad!)
1,5 (bezcenná)
2. "slabý průměr" (špatná)
2,5 (ujde)
3. "stojí za to vidět" (průměrná)
3,5 (lepší průměr)
4. "skvělá" (dobrá)
4,5 (velmi dobrá)
5. "výstavní kousek" (vynikající)

OT: Zajimavy je ze to mas podobne nastavene jako ja. Kdyz se mi nejaka kes nelibi, tak jen diky za kes a kdyz je to propadak, nevyjadruhu se vubec a taktne pomlcim.

Přímej link na script GCVote

PaWcz
#22 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 12:39

Příspěvek: 220
Založený: 03.02.09

A tady je právě problém zatím fungujících hodnocení - řada kačerů považuje střední hodnotu už za negativní známku, a tak kešky nadhodnocují (víc je to patrné u českého hodnocení, ale u kešek, které mají srovnatelný počet hodnocení v obou systémech, jsou výsledky podobné).

IMHO půlhvězdičkám je lépe vyhnout - kdo někdy vyhodnocoval nějaký průzkum veřejného mínění, tak ví, jakou paseku dokáže nadělat zbytečně podrobná hodnotící škála.

Profile for PaWcz
.
SMRT PLYŠOVEJM MEDVĚDŮM!

www.turovka.webovka.eu
pavlikVB
#23 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 12:44

Příspěvek: 265
Založený: 30.01.09

sHpy00n napsal:

OT: Zajimavy je ze to mas podobne nastavene jako ja. Kdyz se mi nejaka kes nelibi, tak jen diky za kes a kdyz je to propadak, nevyjadruhu se vubec a taktne pomlcim.

Nastavený to mám trochu jinak;
"dík za bod" je podle mě za jednu hvězdičku a znamená to, že cache již horší být nemůže (když to lehce přeženu) Smile

Jsem myslel, že k těm hvězdičkám přiřadíš právě trochu odlehčující (mojí) definici překladu Wink Ten klasický překlad je takový moc "předpisový".

Jinak ten script jde teď nainstalovat hned - dík.

Ještě se optám; jde Vám odškrtnout zaškrtávátko u položky "řazení" (sorted sidebar)? Já mám furt zaškrtnuto.

pavlikVB
#24 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 12:54

PaWcz napsal:
A tady je právě problém zatím fungujících hodnocení - řada kačerů považuje střední hodnotu už za negativní známku, a tak kešky nadhodnocují...

Nevím, jak to přesně myslíš, ale když je u nějaké cache např.:
3x2* a 2x3*, tak výsledný aritm. průměr je 2,5* a stř. hodnota 2*.

A jak si to já zaškrtnu, tak to GCVote taky spočítá. Určitě z tohoto důvodu nebudu kešky nadhodnocovat - nakonec, ani jsem nepochopil jak to myslíš Smile

PaWcz
#25 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 13:16

Příspěvek: 220
Založený: 03.02.09

Střední hodnotou jsem nemyslel medián, ale to, co je uprostřed nabízené hodnotící škály. Hodně lidí bere "zlatých 50%" už jako špatné hodnocení, takže kešce, kterou považuješ za dobrou (za 3) dají raději o nějaký ten bodík víc. Docela to rozhazuje výsledky, takže i hodně ošklivých zaokapovek bez kloudného listingu atakuje hranici 50%.

Abys neřekl, že je to jen nějaký dohad - V září 2009 bylo v hodnocení na gc.cz 59 418 hodnocení a průměr všech hodnocení byl 64%. Hodnocení "odpad" bylo použito jen 487x, "výstavní kousek" 5382x

Nad půlhvězdičkami jsem si jen posteskl - když si jejich zavedení vyštěkalo pár kačerů na gc.cz, celé hodnocení tím zabili, protože místo osvědčeného školního "výborně - chvalitebně - dobře - dostatečně - nedostatečně" každý spekuluje, dá raději místo jediné hvězdičky 1.5 a dojde k výše popsanému efektu. Proto si myslím, že je lepší držet se pětistupňové škály.

Btw. plánuješ své geovýlety podle hodnocení? Nebo tě jen baví hrátky se statistikou?
Upravil/a PaWcz dne 25-01-2010 13:17

Profile for PaWcz
.
SMRT PLYŠOVEJM MEDVĚDŮM!

www.turovka.webovka.eu
Citecka
#26 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 13:24

Příspěvek: 755
Založený: 06.02.09

pavlikVB napsal:
...jde Vám odškrtnout zaškrtávátko u položky "řazení" (sorted sidebar)? Já mám furt zaškrtnuto.

Právě že ne... o tom jsem mluvil. A taky si myslím, že to právě dělá ten efekt "obnovím stránku... jojo, je to fajn, není to tam... sakra, blik a skočilo to tam... a kua, už je to zas zaškrtnutý" Sad

Ale možná že to souvislost nemá, že je to jen nabíháním scriptu; v tom případě, kdo vidíte dovnitř, CO to má vůbec dělat?
...a neberte se tak vážně! Wink
CITECKA Team: Čita, Pet a pses Idefix

pavlikVB
#27 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 15:28

PaWcz napsal:
Btw. plánuješ své geovýlety podle hodnocení? Nebo tě jen baví hrátky se statistikou?

To je složitější odpověď Smile
Okolo HC si stejně každý vysbírá vše, ikdyž je to jen "dík za bod" (nebavím se o Praze, tam si člověk může vybírat, ikdyž taky jednou dojdou Wink), takže v okolí mě hvězdičky ani moc nezajímaj. Ale děláme to přeci pro ostatní, kteří např. na geojih přijedou jen na dovču, tak aspoň ví, která cache za to stojí.
Když pojedu kamkoliv já na dovču, či po vlastní ose kamkoliv, ...., tak si podle statistiky rád nechám nějaké cache doporučit.
Takže suma-sumárum; když lovím u HC (= cca 40km), tak na hvězdičky nehledím = kombajn Wink, když pojedu mimo okolí HC, tak si již mohu vybírat a vyberu si raději ty, co mají lepší reference od kolegů, kteří cache již zhodnotili.

Citecka napsal:
Ale možná že to souvislost nemá, že je to jen nabíháním scriptu; v tom případě, kdo vidíte dovnitř, CO to má vůbec dělat?

Když si otevřeš mapu s cachema na gc.com, tak vpravém sloupečku jsou cache z mapy seřazeny podle nejlepšího hodnocení. Standartně je to seřazeno podle stáří kódu cache. Jestli jsem pochopil Tvojí otázku.

Citecka
#28 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 16:35

Příspěvek: 755
Založený: 06.02.09

Pochopil. Aha. Semsinefšimnikdy. Dík.
...a neberte se tak vážně! Wink
CITECKA Team: Čita, Pet a pses Idefix

4kvonRoudne
#29 Vytisknout diskuzi
Přidané 25-01-2010 21:04

Příspěvek: 391
Založený: 09.02.09

PaWcz napsal:

Protože nehrajeme o body, tak si před výjezdem na dovolenou nebo někam na služebku vždy "prolustruji" kešule v dané oblasti a těch s hodnocením 3 a vyšším si přečtu listingy. Takže hodnocení pro mě smysl má a rád ohodnotím kešky, které jsme navštívili my.

A cache a day keeps the doctor away.

kuzba.foto24.cz/photos
pavlikVB
#30 Vytisknout diskuzi
Přidané 31-01-2010 16:03

sHpy00n

Tak jak dopadla ta čeština? Posílal´s mu to?
Upravil/a pavlikVB dne 31-01-2010 16:03

nily
#31 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 14:50

Příspěvek: 13
Založený: 08.04.09

Dnes jsem se po dlouhé době podíval na mapu keší v ČB a úplně mě zarazilo, kolik mají najednou hodnocení. Díky za propagaci GCvote na jihu. PavlíkuVB, moc dobrá práce. :-) ... Jsem rád, že je konečně pryč doba, kdy většina keší byla hodnocená jen ode mě nebo od Čitečky... A díky i všem, kdo svá hodnocení přidávají. :-)

pavlikVB
#32 Vytisknout diskuzi
Přidané 07-02-2010 18:35

pavlikVB napsal:
sHpy00n

Tak jak dopadla ta čeština? Posílal´s mu to?

No vida, je to oficiálně v češtině - skvělá práce "sHpy00n" Smile

Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.15 sekund
1,750,263 návštěv