Geocaching

Poslední články

Nahodna fotografie

Elina.cok
Elina.cok
Czech Wood Geocoin

Anketa

Který typ cache vám nejvíce chybí?

Abyste mohli hlasovat, musíte být přihlášený.

Ads

RSS vlákna na stránce

RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Downloady
RSS - Fórum
RSS - Obrázky
RSS - Odkazy

Přilášení

Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.

Kdo je On-line

· Mudlové On-line: 3

· Kačeři On-line: 1
PlachtaS Team

· Registrovaní členové: 501
· Nejnovější člen: AHA

Keskoměrka

Keškoměrka

Vyhledávání

Kalendar

<< Zari 2010 >>
Po Ut St CT Pa So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Narozeniny

Dnes se nikdo z nas nenarodil.

Shoutbox

Abyste mohli přídávat zprávy do shoutboxu, musíte být příhlášený.

07/09/2010 10:46
Objevil se tu nevyzpytatelný šotek. To asi Mafie řádila. Tak znovu. K Emitomům vše nejlepší ke geonarozeninám

07/09/2010 09:35
Vše nej... do dalších geocach.let!

06/09/2010 18:27
V sobotu 11.9. v Protivíně start turistické Cesty k Protivínu. Kolo 20 a 50, pěší 15 km. Start 7:30-9:30 náměstí.

06/09/2010 15:16
Děcka, děkuju za gratulace. Ani sem si to neuvědomil a možná je to tak lepší. Jinak bych to v pátek asi oslavil mnohem více. Smile Díky.

05/09/2010 19:35
Chemik se narodil? To jsem prošvih! :-O Hujaja!

05/09/2010 07:51
Emrysovi vše NEJ!

05/09/2010 00:15
Jak jinak, opět opožděně, tentokrát o celých 15 minut po dvanácté. Gratulace Chemikovi a také i dnešnímu oslavenci Emrysovi !!!

04/09/2010 23:21
hmm,Chemíček má nááározky tak hurá,hurá,hurá.
..

04/09/2010 19:50
Dnes v 11 hodin si své ANO řekli Honza a Kristýna z teamu Liskin.

04/09/2010 14:30
ctvrtletni hlasování o nejhezčí Jihočeskou keš roku 2010 bylo prave spusteno, dostanete se tam pres clanek v novinkach

Archív shoutboxu

Číst diskuzi

Geocaching jižní Čechy :: Kešky, Kačeři, Eventy :: Hledám společnost
 Tisk diskuze
Alpský GeoVýšlap - začátek léta
robici
#21 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 10:24

Příspěvek: 149
Založený: 03.02.09

zdendape napsal:
Zní to docela zajímavě, ale potřeboval bych jesli je to možné trochu víc informací, protože přemýšlím, že bych vyjel s celou rodinkou a ta zahrnuje i dvouletého špunta a nevim jestli by to s ním bylo možné. Frown

My máme 11-ti a 9-ti leté děti a na tůry do Alp je tedy rozhodně NEBEREME! Nezlob se, ale tohle fakt není pro malé špunty. Terén je hodně náročný i pro dospělého.

Chemic77
#22 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 10:50

Hlavní administrátor

Příspěvek: 934
Založený: 22.11.08

A nechcete už teď určit termín výšlapu?

Začínám si opět plánovat své letní výlety do Evropy a nerad bych u této akce zjistil, že tam zas mám něco jiného. Co vy na to?

Profile for chemic77
Nesahat, nekrmit a nedráždit!!!

http://www.chemic77.cz
Zdejve
#23 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 11:07

Příspěvek: 245
Založený: 03.02.09

robici napsal:
zdendape napsal:
Zní to docela zajímavě, ale potřeboval bych jesli je to možné trochu víc informací, protože přemýšlím, že bych vyjel s celou rodinkou a ta zahrnuje i dvouletého špunta a nevim jestli by to s ním bylo možné. Frown

My máme 11-ti a 9-ti leté děti a na tůry do Alp je tedy rozhodně NEBEREME! Nezlob se, ale tohle fakt není pro malé špunty. Terén je hodně náročný i pro dospělého.

Máme zkušenost z Tater, že 2 - 10-ileté děti lze i do 2000 m dotáhnou, ale musíš mít spoutu pití, jídla, bonbóny, hračky, sušenky, toaletní potřeby, sedátka na nošení těch nejmenších a pevný nervy a počítat s tím, že tůra na 4 hodiny bude trvat celý den.
Předpokládám, že tato výprava bude mít 4hodinovou tůru na 2 a půl a 10itetou Vendy nechám doma, i když je hodně trenovaná.
Upravil/a Zdejve dne 04-02-2010 11:16

Smile Na kešky jdem raděj pěšky,

da-st
#24 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 12:44

Příspěvek: 53
Založený: 14.09.09

Konkrétnější návrh: 19.-20.června (26.-27. června)
Oblasti ještě můžeme podiskutovat. Pro tenhle termín bych pro jistotu nevolil nic extra vysoko (max.okolo 2000). Jsou sezony, kdy se tu ještě může válet sníh, kde by ho člověk jindy nečekal.

Můj návrh KAM:
Varianta 1/ základna v kempu Gosaumuhle na břehu Hallstattského jezera (nejlevnější kemp v okolí - http://www.alpy.n...umuhle.php ).
1.den výšlap na Plassen (1953m), večer např. městečko Hallstatt,
2.den přejezd k Vord.Gosausee a výšlap Gosausee - Gr.Donnerkogel (2054m) - Gousausee a domů. Možnost využít lanovku Gosaukammbahn (horní stanice něco pod 1500m - 8 europeněz)
Varianta 2/ V.Gosausee (930m) - Gr.Donnerkogel (2054m) - obejdeme hřeben Gosaukamm - Hofpürgl ht. (1705 m.) - přenocování na chatě cca 15 europeněz - Steiglpass (2016 m.) – Vor. Gosausee -> viz. moje cesta v r.2006 http://www.stenly...-gosaukamm

Vše se dá přizpůsobit samozřejmě na místě vzhledem k počasí, chuti, výdrži, silám...
Hlavně to počasí, to mi někdy zhatilo plány, a musí být v záloze náhradní program (třeba procházka kolem jezera).
Já když jezdím do Alp, tak oblast dopředu je jasná, den před koukám na předpověď, s příjezdem na místo si zvolím z připravených výšlapů, krom toho na místě se dá kouknout ještě na přesnější předpověď. Někdy se ale stane i to, že se počasí změní z hodiny na hodinu, to se nahoře někdy tak semele. Viz. Totes Gebirge 2007 - http://www.stenly...es-gebirge , i s tím se musí počítat, že to třeba nevyjde přesně tak, jak bylo zamýšleno.

V září můžeme dát třeba repete v podobě Mrtvých hor (Totes Gebirge)...
Upravil/a da-st dne 04-02-2010 14:57

DA a ST Wink Garmin Oregon 300

www.stenly.cz
da-st
#25 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 12:58

Ještě k těm malým dětem... Mno, variantu 2 například není vůbec vhodná pro malé děti. Ono, vlastně vůbec nahoru bych malé děti nebral, už jenom kůli tomu, že člověk musí sebou opravdu tahat dvakrát tolik věcí, hodně vody... Ale alternativně se s prckama dá courat kolem jezer, a večer pak společně s utahanýma horalama třeba do Hallstattu :-) že...

Je pravda, že moje dcerka (8 let) se mnou párkrát byla, a zvládla to (Dürrenstein 1878 m), ale je dost trénovaná.

Jo, jsou to všechno vápencová pohoří chudá na vodu, takže je nutný tahat dost vody sebou.
Upravil/a da-st dne 04-02-2010 13:01

www.stenly.cz
pavlikVB
#26 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 13:49

Příspěvek: 265
Založený: 30.01.09

Tak jak jsem psal výše - záleží na termínu. Tento termín je pro mě bohužel 100% obsazen.
Toho dne budu na jedné vesnické tancovačce na letišti u Mimoně Wink
Upravil/a pavlikVB dne 04-02-2010 13:56

Mich a Kach
#27 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 14:28

Příspěvek: 67
Založený: 03.04.09

pavlikVB napsal:
Tak jak jsem psal výše - záleží na termínu. Tento termín je pro mě bohužel 100% obsazen.
Toho dne budu na jedné vesnické tancovačce na letišti u Mimoně Wink

Tak to asi nebude vesnicka tancovacka :-D To bude festak jako hrom !! Uz te vidim jak tam budes zpivat :-D Nejak takhle? Shock

da-st
#28 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 15:01

pavlikVB napsal:
Tento termín je pro mě bohužel 100% obsazen. Toho dne budu na jedné vesnické tancovačce na letišti u Mimoně Wink

A co 26.-27.června? Termín samozřejmě můžem přizpůsobit co nejvíce zájemcům. Takže do konce června ano. Pak až zase září - do doby než tam zase padne bílá peřina.

www.stenly.cz
JIRA76
#29 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 15:40

Příspěvek: 199
Založený: 07.11.09

da-st napsal:
pavlikVB napsal:
Tento termín je pro mě bohužel 100% obsazen. Toho dne budu na jedné vesnické tancovačce na letišti u Mimoně Wink

A co 26.-27.června? Termín samozřejmě můžem přizpůsobit co nejvíce zájemcům. Takže do konce června ano. Pak až zase září - do doby než tam zase padne bílá peřina.

A co poprosit chemika o to aby dal termín do hlasování tedy do ankety? nerad se Ti motám do Tvé akce ale aby jsme se tu nepřehrabovali v termínech jak staré báby v zelenině Grin . Jinak to co popisuješ za trasy, líbíla by se mi ta druhá trasa ale je to na ostatních,nebo vlastně na Tobě.

da-st
#30 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 16:05

JIRA76 napsal:
A co poprosit chemika o to aby dal termín do hlasování tedy do ankety? nerad se Ti motám do Tvé akce ale aby jsme se tu nepřehrabovali v termínech jak staré báby v zelenině Grin .

To je pravda. Poprosím ho o anketu...

www.stenly.cz
Citecka
#31 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 19:31

Příspěvek: 753
Založený: 06.02.09

Čiteččí Pet: není tam někde termín na Pražskej megaevent? Tam jsem chtěl, alespoň projednou.

Děti nee, za ty nervy, že ti někam spadnou nebo že řeknou, že dál nejdou, to nestojí.

Já bych teda neplánoval podle tůr, ale podle kešek Smile přecejenom je to akce "Kačer na horách", ne hájking, nebo jaxeto. Wink
Alpy jsou krásný a návykový, no ale... necelejch 2000 Smile ... osobně bych radši spal venku, ale to není jak chápu pro tlupu ani pro každýho. Nejenom, že je to dost peněz (a nepočítejte jen 15E za spaní ve vydýchaným vrzajícím podkroví, ale tak deset za večeři, 3,50 za pivo, 3 za kafe, 5-6 za snídani, 5 za polívku (ale zase, to je polívka!) a tak. Pak 8 průměrně za lanovku, pokud se pro ní rozhodnete, tak 15 za parkoviště, pokud je to nějaká exponovaná oblast... osobně prostě mám radši vlastní plány, vlastní cesty, a ne ty "obvyklý". (jéžiš, nemyslim vlastní jako že né ty zdejší! Smile ale jako že né ty z průvodců).

Taky je klidně možný se na vycházky rozhodit po menších skupinkách podle chuti... že jo. Ovšem když by jelo než 1 auto...

Nádhernej nápad je taky vzít kola a dojet si do Kalkenalp (nad Ennsem, to je kousek od Linze, ale jede se tam rovnou) - chce to dvě auta nebo naložit mopeda Smile aby se nemuselo pohoří obíždět zpátky k autu, nebo sjet dolů a vrátit se jinudy pěšky a nechat kola dole přivázaný. Ten výlet taky plánuju, ale je tam myslím jed jedna keš... (kde mám DNF, samosebou Grin Grin --- brodil jsem se poctivě řekou roklí, ale bez fotohintu jsem ty správný stromy nenašel).

Já bych se s Čitou moc rád přidal, ale ty termíny v červnu jsou ouvej... nemůžu to teda stvrdit. Paragánská padina, 50/50.

Plánujem nejmíň tejden v srpnu. Ale to bude o kilák vejš a chci nějaký pěkný ferraty. Kdyby se tam někdo chtěl přidat, taky budem rádi.

Jo, a pod Mont Blankem furt ještě leží ta estonská nenalezená keš...
...a neberte se tak vážně! Wink
CITECKA Team: Čita, Pet a pses Idefix

da-st
#32 Vytisknout diskuzi
Přidané 04-02-2010 21:53

Do rozjetého vlákna už prý nejde přidat anketa..
Trochu víc jsem to promyslel...a..
Termín zatím nechám otevřený. Jistý je, že tam pojedu v druhý půlce června na víkend, a pak ještě v září. Možná nějaká jednodenka, nebo víkend mezitím. Na konkrétní plány je stejně ještě brzy. Původní záměr byl zjistit, jestli by byl vůbec zájem. Ten by byl, jak je vidět. Po promyšlení bych se přiklonil spíš k menší partě, tak dvě auta max. Nápadů kam vyrazit je dost, pak to sem hodím.

www.stenly.cz
JIRA76
#33 Vytisknout diskuzi
Přidané 05-02-2010 06:41

da-st napsal:
Do rozjetého vlákna už prý nejde přidat anketa..
Trochu víc jsem to promyslel...a..
Termín zatím nechám otevřený. Jistý je, že tam pojedu v druhý půlce června na víkend, a pak ještě v září. Možná nějaká jednodenka, nebo víkend mezitím. Na konkrétní plány je stejně ještě brzy. Původní záměr byl zjistit, jestli by byl vůbec zájem. Ten by byl, jak je vidět. Po promyšlení bych se přiklonil spíš k menší partě, tak dvě auta max. Nápadů kam vyrazit je dost, pak to sem hodím.

Chápu že to neplánuješ jak nějaký soukromý event,není někdy dobré dělat masové věci kdy je pak moc názorů které rozdělují skupiny. Myslím si že bych se přidal jestli se mi něco do té toby nezvrtne. Levné to není,to vím jak vzpomínal někdo před chvílí ale tak to je dneska se vším. Vždyť můžeme zabít konzervu a ne ůčet Wink

Barta
#34 Vytisknout diskuzi
Přidané 05-02-2010 13:49

Příspěvek: 19
Založený: 03.12.09

Zdejve napsal:
U této akce bych nerada chyběla a myslím, že i moje parťačka do hor Bárta, až objeví toto vlákno, bude nadšená. Sice jsme měly v plánu Jizerské tisícovky, ale tohle bude možná blíž. Narodila jsem se v Krkonoších a do hor jezdím moc ráda. Alpy zatím moc neznám, mělo by se s tím něco udělat.

Zaleží samozřejmě na tom, jak se podaří vymyslet vhodný termín.
Jupííí.

Bárta už objevila toto vlákno. Pro Solnohradsko mám zvláštní slabostSmile takže jsem rozhodně za. Odlov v regionu se mi loňské září moc nepovedl, neb jsem netušila, kam vlastně jedu. Až po navratu jsem smutně zjišťovala, že na téhle skalce je keška, u další jsem obědvala, třetí skoro přišlápla....FrownTakže repete je nutné. Víc než 5000 metrů nahoru zatím za sebou nemám, ale na feratech, kletrštajgách a podobných prolejzačkách bez skrupulí blinkám, neb mám strach z výšek a padám do ledovcových trhlin.Toť mé limity. Jinak
Jupííííííííííííííííííííí na hory

veverkyCB
#35 Vytisknout diskuzi
Přidané 05-02-2010 18:54

Příspěvek: 4
Založený: 27.10.09

Narazila jsem tu na plánování výjezdu do Alp. Pokud to bude lichý víkend, ráda bych se přidala.

JIRA76
#36 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-05-2010 16:28

Chtěl jsem se jen optat,jak to vypadá s výšlapem? První termín byl takřka za měsíc a docela se mi plán líbil Rád bych se zůčasnil pokud by to šlo. Jen aby ten termín vyšel...

4kvonRoudne
#37 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-05-2010 16:43

Příspěvek: 390
Založený: 09.02.09

Díky JIROvi jsem objevil toto vlakno. Pokud by to nevyšlo ten poslední víkend v červnu (a pro mě by to bylo dost na knop), tak bych byl pro usporádat další/jinou výpravu do těchto končin. Alpy milujeme, kolem Solnohradu jsme už párkrát byli a dokonce i něco malounko slovili. Určitě bychom byli ochotni a schopni vzít auto a jet bez dětí. Kromě půlky prázdnin jsme volní.

A cache a day keeps the doctor away.

kuzba.foto24.cz/photos
JIRA76
#38 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-05-2010 18:43

4kvonRoudne napsal:
Díky JIROvi jsem objevil toto vlakno. Pokud by to nevyšlo ten poslední víkend v červnu (a pro mě by to bylo dost na knop), tak bych byl pro usporádat další/jinou výpravu do těchto končin. Alpy milujeme, kolem Solnohradu jsme už párkrát byli a dokonce i něco malounko slovili. Určitě bychom byli ochotni a schopni vzít auto a jet bez dětí. Kromě půlky prázdnin jsme volní.

Ne,díky mě to není Wink! Jen bych taky něco podobného podnikl a zakladatel vlákna má zjevné zkušenosti a průvodce mít v těchto končinách není zlé! Párkrát jsem tam už byl a tohle okolí je opravdu nádherné. Třeba jindy by jsme dali něco púodobného! Není všem dnům konecGrin

4kvonRoudne
#39 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-05-2010 18:58

Příspěvek: 390
Založený: 09.02.09

No, však to říkám a navrhuji. :-)
Upravil/a 4kvonRoudne dne 17-05-2010 18:58

A cache a day keeps the doctor away.

kuzba.foto24.cz/photos
pepedami team
#40 Vytisknout diskuzi
Přidané 17-05-2010 20:32

Příspěvek: 28
Založený: 02.02.10

Pokud by byl termín (26.-27. června) tak bych jel.
Do auta se mi vejdou další tři kačeři.

Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.25 sekund
1,745,863 návštěv